top of page
  • převzato z Lupa.cz

Stále váháte začít pracovat s videem? No jak myslíte...

Statistiky jsou v této věci zcela nekompromisní – video je oproti psanému textu až pětkrát efektivnější. Už od pravěku totiž klademe důraz na periferní vnímání,“

. „Video je nejrychlejší médium pro šíření informací a většina lidí mu dává před dlouhým textem přednost. Lidé, kteří se podívají na video, zůstávají na daném webu v průměru o dvě minuty déle, což není málo. A čím delší dobu klient na webu stráví, tím větší je pravděpodobnost, že si web zapamatuje, začne službu sledovat na sociálních sítích nebo se třeba upíše k newsletteru,“

Video je nový způsob lidské komunikace. Pravdou je, že 20 % návštěvníků webu si přečte kompletně celý text, ovšem 80 % návštěvníků zhlédne video. Nehledě na větší viditelnost ve vyhledávači Google. Od loňského léta nezobrazuje Google u článků jejich titulní fotografii a jedinou cestou, jak zobrazit ve vyhledávání obrázek, je náhled videa.

Video jako marketingový nástroj není využívané pouze ve vztahu B2C, ale také v B2B. V loňském roce bylo video v rámci marketingové komunikace B2B nejčastější používanou formou obsahu, kterou využilo podle IDC celkem 92 procent marketérů.

Pro tvorbu videí platí jednoduchá pravidla – každé by mělo obsahovat nějakou výzvu k akci a neměl by chybět ani odkaz na stránku firmy. Google navíc uživatelům AdWords umožňuje přidávat reklamu i přes obraz v rámci YouTube.

Rychlejší přesvědčování

Tradiční dilema. Zajít do kamenného obchodu, osahat si lopatu a vyzkoušet si s ní odházet dvě pomyslné hromady písku? Nebo z pohodlí domova nakoupit a doufat, že lopata bude přesně taková, jakou jste si ji představovali?

„Video dokáže tento rozhodovací proces usnadnit. Pokud má produkt své vlastní produktové video, popřípadě nabízí třeba crashtest a další vychytávky, pravděpodobnost nákupu dle statistik vzroste až o 64 %,“ tvrdí Spáčil. Síla videa jednoduše spočívá v tom, že ve velmi krátkém čase dokáže předat silný příběh, balík emocí a hromadu informací. Musí se ale připravit a promyslet.

Podívejte se například na nejnovější video s pozvánkou na nedělní cvičení pro rodiny s dětmi...

Více se již dočete na...

http://www.lupa.cz/clanky/video-si-na-webu-nepusti-jen-petina-navstevniku-toho-by-meli-marketeri-vyuzit/

5 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page